Mějte v lednici v záloze chlazené listové těsto, a máte jistotu, že budete mít vždy něco po ruce, když přijde nečekaná návštěva. Ovoce do koláče kombinujte podle chuti a sezony.
Ingredience na 1 plech:
● 1 balení chlazeného listového těsta
● 500 g meruněk
● miska malin
● 1 měkký tvaroh
● 1 vejce
● 2 vanilkové cukry
Postup:
Listové těsto vyválejte a rozložte na pečicí papír na plech. Tvaroh prošlehejte s vejcem a vanilkovými cukry. Naneste ho na těsto, okraje nechte volné. Navrch přidejte přepůlené meruňky a maliny.
Koláč vložte do trouby předehřáté na 190 0C a pečte 20 až 25 minut. Místo tvarohu můžete použít také mascarpone, zakysanou smetanu nebo řecký jogurt.
Příprava: 40 min
Cena za koláč: 100 Kč
Další skvělý recept! Kombinování ovoce podle sezóny mi přijde jako skvělý nápad. Určitě to vyzkouším s třešněmi.
Mám ráda recepty, které jsou rychlé a jednoduché. Stačí malá změna v ingrediencích a je z toho úplně nový dezert.
Zkusila jsem to a bylo to fakt super, i když jsem měla doma jen jablka a čokoládu. Sešlo se nám to na jedničku!
Fotogenický koláč! Už se těším, až ho nafotím s čerstvým ovocem ze zahrádky. A ta cena mě taky mile překvapila.
Tento recept je přesně to, co potřebuju, když se blíží víkend a nečekaní hosté! Listové těsto mě vždycky zachrání.