Kolečka cukety můžete mlsat jen samotná, skvěle chutnají posypaná strouhaným sýrem či rozdrobenou fetou. Nebo jsou skvělá jako příloha k masům.
Potřebujete:
✿ 4 cukety
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 4 lžíce másla
✿ 1 palici česneku
✿ sůl
✿ barevný pepř
✿ čerstvé bylinky
1. Cukety omyjte a důkladně osušte. Pak je nakrájejte na kolečka asi 0,5 cm tlustá a nasucho je postupně grilujte z obou stran, aby chytla barvu.
2. Zatímco se griluje první várka cuket, dejte do mísy olej, máslo a přidejte rozmačkané všechny stroužky česneku.
Do mísy vložte ogrilovaná kolečka cukety, mísu přiklopte talířem nebo poklicí a nechte cukety chvilku zapařit a teplem rozpustit máslo.
3. S každou další várkou cuket mísou vždy zatřepejte, aby se směsí obalila všechna kolečka cukety. Na závěr kolečka osolte, případně posypejte barevným pepřem nebo jiným kořením, dochuťte bylinkami a můžete podávat.
Perfektní nápad na lehké jídlo. Cukety s česnekem mám moc ráda, a grilovaná varianta se mi líbí.
Wow, grilovaná cuketa s česnekem? To zní fakt skvěle a určitě to vyzkouším! Dík za tip.