Krásně šťavnatá krkovička nesmí na grilovací party chybět.
Ingredience:
500–700 g vepřové krkovičky (ideálně ve 2–3 plátcích, cca 2 cm silné)
1 polévková lžíce olivového oleje
1 lžička medu
1 polévková lžíce balzamikového octa
1 polévková lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku
mletý pepř
pálivá omáčka (např. Sriracha)
Postup:
V misce smíchejte olivový olej, med, balzamiko, sójovou a pálivou omáčku, utřený česnek a pepř.
Dobře promíchejte.
Plátky krkovičky lehce naklepejte.
Vložte maso do marinády.
Zakryjte a nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
Rozpalte gril a maso vyndejte z lednice asi 30 minut před grilováním, aby mělo pokojovou teplotu.
Grilujte přímým žárem 5–6 minut z každé strany, dokud nebude krkovička opečená a uvnitř šťavnatá.
Během grilování můžete maso lehce potřít zbytkem marinády.
Tahle marináda zní skvěle! Určitě to vyzkouším naší další grill party v Budějcích. Díky za tip!