Bylinkové oleje se vám budou hodit i pro přípravu jiných pokrmů. Do olivového oleje naložte čerstvé aromatické bylinky, můžete přidat i chilli papričky.
Ingredience na 4 porce:
4 plátky hovězího roštěnce
1 stroužek česneku
100 ml olivového oleje
1 lžíce lístků rozmarýnu
sůl
pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 130 0C. Olej dejte do misky a utřete se stroužkem česneku a lístky rozmarýnu. Hotovou směsí potřete plátky masa a nechte je 60 min v chladu. Poté hoďte plátky masa na pánev a z každé strany pečte 3 min.
Následně je dejte na talíř, přikryjte alobalem a vložte na 10 min do trouby. Potom maso vyjměte a nechte pár minut stát – pokud by bylo nakrojeno dříve, vytekla by z něho šťáva. Maso osolte až při servírování.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 90 Kč
Hovězí s rozmarýnem zní skvěle! Určitě to vyzkouším pro naši nedělní večeři.
Vyzkoušela jsem tuhle kombinaci a bylo to fakt super! Rozmarýn a česnek dělají divy.