U steaků platí, že se pečou z každé strany tak dlouho, jak jsou vysoké v cm. Pokud máte tedy 3 cm vysoké maso, pečte z každé strany 3 min, aby bylo propečené akorát.
Ingredience na 4 porce:
4 plátky ze svíčkové (vysoké 3 cm)
2 lžičky hrubé soli
2 lžičky drceného barevného pepře
olivový olej
Postup:
Maso opláchněte a osušte pomocí papírových ubrousků. Plátky pak jemně promačkejte pěstí a potřete trochou olivového oleje. Maso nechte před smažením zhruba 30 min odpočinout při pokojové teplotě.
Troubu předehřejte na 200 0C. Rozpalte pánev a maso opečte z obou stran. Z každé strany pečte 3 min. Potom dejte steaky do pekáčku, přikryjte alobalem a vložte na 5 min do trouby.
Následně vyjměte a nechte chvilku stát. Nenakrajujte maso hned, vytekla by z něj šťáva. Solte a pepřete až přímo na talíři.
Doba přípravy: 15 min
Cena za 1 porci: 250 Kč
Slyšela jsem o této metodě pečení podle výšky masa už dřív, ale nikdy jsem to nezkusila. Budu to muset vyzkoušet!
Perfektní návod, steak ze svíčkové je opravdu delikátní záležitost. A ta metoda podle výšky masa mi přijde geniální!
Vyborně sepsaný postup! Nikdy sem nevěděla, že svíčková potřebuje takovou péči.
Tento způsob přípravy steaků vypadá velmi profesionálně. Už se těším, až to vyzkouším o víkendu s přáteli!
Steaky jsou moje oblíbený jídlo, zkoušela jsem to už několikrát, ale nikdy jsem nevěděla, jak dlouho je péct. Díky za tip!