Základem dobré hráškové pomazánky je kvalitní feta sýr.
Ingredience:
250 g hrášku
1 stroužek česneku
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce kvalitního panenského olivového oleje
1 hrst čerstvé bazalky
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
150 g feta sýru
Postup:
Pokud použijete mražený hrášek, nejprve ho spařte horkou vodou nebo krátce povařte (postačí přibližně 1–2 minuty). Poté rychle zchlaďte studenou vodou, aby si hrášek zachoval svou barvu.
Čerstvý hrášek nijak upravovat nemusíte.
Do mixéru vložte hrášek, oloupaný stroužek česneku, citronovou šťávu, olivový olej a bazalku.
Vše rozmixujte dohladka. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo více oleje.
Nyní můžete do pomazánky zamíchat rozdrobenou fetu. Aby byla pomazánka jemnější, můžete fetu společně s hráškem také rozmixovat.
Ochuťte pomazánku solí a pepřem podle vašich preferencí.
S tou fetou to musí být úžasná kombinace! Miluju, když je pokrm tak dobře dochucený.
Zní to opravdu skvěle a hlavně jednoduše! Pomazánky jsou vždy super nápad na rychlé pohoštění.
Hmm, tak to vyzkouším! Ráda bych si tu pomazánku udělala jako zdravější alternativu k obvyklým pochoutkám.