Je zdravá, lehká a nejlépe chutná podávaná na tmavém nebo slunečnicovém chlebu.
Ingredience:
150 g uzeného lososa
150 g smetanového sýra (např. žervé, lučina nebo Philadelphia)
1 lžíce zakysané smetany
1 lžička čerstvé citronové šťávy
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 lžíce čerstvého nasekaného kopru
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Uzeného lososa nakrájejte na menší kousky nebo podle vašich osobních preferencí.
V míse smíchejte smetanový sýr, případně zakysanou smetanu, citronovou šťávu a hořčici. Promíchejte do hladké konzistence.
Do směsi přidejte nasekaný čerstvý kopr a uzeného lososa. Opatrně promíchejte – část lososa se může rozpadnout, část zůstane ve větších kouscích pro lepší texturu.
Hotovou pomazánku dochuťte solí a pepřem. Před podáváním ji nechte alespoň 20 minut odležet v lednici.
Podávejte na tmavém pečivu, žitném chlebu nebo jako dip k zeleninovým hranolkům. Ozdobit můžete čerstvým koprem nebo pár kapkami citronové šťávy.
Miluju lososa a kopr! Tohle je opravdu osvěžující recept, který si určitě přibalím na naše víkendové výlety jako svačinu.
Lososová pomazánka je fakt super lehká na přípravu, jen se mi zdá, že ještě potřebuje víc hořčice na chuť. Co vy na to?
Moc se mi líbí kombinace lososa a kopru, určitě to zkusím připravit o víkendu. Tohle bude hit mezi těma, kdo milujou ryby!
Tohle vypadá jako skvělý recept! Už vím, co budu podávat na příští setkání s kamarádkami. Díky za tip!