Není to „tradiční“ české kuřecí kung-pao, ale něco mnohem lepšího.
Ingredience:
300 g kuřecích prsou
1 lžíce oleje
sůl, pepř
1,5 lžíce medu
1 lžíce sójové omáčky
½ lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
50 ml vody
1 jarní cibulka
petržel
150 g rýže
Postup:
Nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky a orestujte je na oleji, osolte a opepřete.
Přidejte najemno nasekaný (nebo prolisovaný) česnek, med, sójovou omáčku, citronovou šťávu a vodu. Krátce povařte.
Zredukujte tekutinu v pánvi na polovinu a vmíchejte hrst nasekané petržele a jarní cibulku.
Mezitím si jako přílohu uvařte podle návodu na obalu rýži.
Na ozdobu můžete použít i sezamová semínka.
Recept vypada dobre, ale asi bych vynechala cibuli, nejsem její fanoušek. Jinak se mi líbí užití medu, je to hezká novinka.
Zní to jako zajímavý twist na klasické kuřecí pokrmy. Ráda bych si to připravila a přidala třeba nějakou uměleckou dekoraci z bylinek.
Miluju jídla s trochou medu, dodá to masu super chuť! Asi to zkusím o víkendu, když budu mít trochu volna.
Tenhle recept mám ráda, protože se dá snadno připravit i s minimem času. Někdy si přidám i trochu chilli pro pikantnější chuť.
To bude skvělé na nějaký víkendový oběd, určitě to zkusím. Ráda fotím svoje jídlo, tak třeba se mi povede i pěkný obrázek!
Ty jo, to zní fakt dobře! Ráda bych to vyzkoušela při dalším cestovatelském večeru s přáteli. Rychlý a jednoduchý recept, super!