Ochutnejte vejce plněná lahodnou pěnou a zdobená krevetami.
Ingredience:
4 vejce
2–3 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
pár kapek citronové šťávy
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
8 předvařených krevet (např. koktejlových)
trocha másla nebo oleje na opražení krevet
lžička kurkumy
Postup:
Nejprve uvařte vejce natvrdo (zhruba 9–10 minut), poté je zchlaďte studenou vodou a oloupejte.
Rozkrojte vejce podélně na poloviny a opatrně vyjměte žloutky.
Žloutky rozmačkejte v misce vidličkou, přidejte majonézu, kurkumu, hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Dobře promíchejte do hladké náplně.
Krevety krátce opečte na pánvi s troškou másla či oleje a kapkou citronu (cca 1–2 minuty z každé strany)
Naplňte bílky připravenou směsí pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku.
Navrch každé půlky položte jednu krevetu a dozdobte snítkou čerstvé petrželky.
Ja mam rada recepty s vejcem! Zkousim si to udelat, jenom nevim, kde sehnat dobre krevety.
Miluju vejce a krevety, toto musím rozhodně vyzkoušet! Už se vidím, jak to servíruji na další večeři s přáteli.
Tento recept vypadá skvěle! Kombinace vajec s krevetami a dijonskou hořčicí zní jako ideální lehký předkrm. Zkusím to doma o víkendu!