Výtečná masová roládu s delikátní náplní. Jako příloha se nejlépe hodí zeleninový salát, ale výborná bude i bramborová kaše či brambory.
Potřebujete:
✿ 700 g kuřecích prsou
✿ 200 g baby špenátu
✿ 1 bílou cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 50 ml vody
✿ 300 ml kuřecího vývaru
✿ 30 g strouhaného parmazánu
✿ sůl, pepř
1. Špenát omyjte a nechte okapat. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi na oleji osmahněte cibuli a česnek 2–3 minuty. Přidejte špenát, osolte, opepřete, podlijte vodou a 1 minutu poduste a odstavte.
2. Kuřecí prsa naklepejte, položte je na větší plát alobalu, osolte a opepřete. Na polovinu masa rozprostřete špenát a posypejte ho strouhaným parmazánem. Pak plát masa srolujte, vzniklou roládu zabalte do alobalu a okraje pevně založte.
3. Roládu dejte do zapékací mísy, podlijte vývarem a pečte při 185–190 °C 60–65 minut. Pak odstraňte alobal, teplotu zvyšte na 220–225 °C a pečte 15–20 minut dozlatova. Hotovou nakrájejte na plátky a podávejte na zeleninovém lůžku nebo s přílohou.