Tradiční italská polévka je plná sezonní zeleniny, luštěnin i drobných těstovin.
Potřebujete:
✿ 2 mrkve
✿ 2 ks řapíkatého celeru
✿ 1 bramboru
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 cibuli
✿ 400 g rajčat v plechovce
✿ 400 g fazolí v plechovce
✿ ¾ hrnku těstovin
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 1 l zeleninového vývaru
✿ 1 lžičku oregana
✿ sůl, pepř
✿ 1 snítku tymiánu
✿ hrst petrželky
✿ 30 g strouhaného parmazánu
1. Mrkev, celer a bramboru očistěte a nakrájejte na kostičky. Česnek a cibuli nadrobno. Cibuli orestujte v hrnci na oleji dozlatova, přidejte česnek a nechte ho rozvonět.
2. Přidejte zeleninu a nechte ji zezlátnout. Zalijte vývarem, přimíchejte rajčata a propláchnuté fazole, oregano, osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 20 minut minut.
3. Pak vmíchejte těstoviny a vařte, až budou al dente. Odstavte vsypte nasekanou petrželku. Podávejte posypané parmazánem a lístky tymiánu.
Mám dojem, že italští kuchaři vědí, co dělají. Minestrone je naprosto vynikající polévka, která v sobě kombinuje čerstvé suroviny a jednoduchou eleganci.
Polívky jsou super! Minestrone jsem zrovna nedávno zkoušela podle jinýho receptu, ale tenhle taky nevypadá špatně. Dávám palec nahoru!
Hele ja jsem nikdy moc polivky nevarila, ale tohle bych zkusila. Zni to jako neco lehkyho na pripravu a jeste to vypada chutne!
Tenhle recept vypadá fakt skvěle! Minestrone jsem sice nikdy nezkoušela, ale rozhodně se do toho pustím. Sportování a vyvážená strava jdou přece dohromady!