Tato zdravá pochoutka vám zachutná i v případě, že pečenou zeleninu příliš nemusíte.
Ingredience:
2 velké lilky
500 g mletého masa
1 plechovka drcených rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky
1 lžička sušeného oregana
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
100 g strouhaného sýra (např. mozzarella)
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
Postup:
Lilek omyjte, podélně nakrájejte na plátky a posolte. Nechte je 15minut odpočívat, aby pustily přebytečnou vodu. Poté je osušte.
Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, osmahněte do sklovata. Přidejte mleté maso, osolte, opepřete a smažte, dokud nebude hezky hnědé.
K masu přidejte rajčata, mletou papriku, oregano, sůl a pepř. Nechte vařit na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Lilek opečte na pánvi nebo grilu z obou stran dozlatova. Poté ho vrstvěte do zapékací misky. Začněte vrstvou lilku, na ni dejte trochu rajčat s masem a posypejte sýrem.
Opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Já normálně lilek moc nemusím, ale tohle vypadá fakt moc dobře! Mleté maso dává tomu receptu šmrnc. Musím vyzkoušet!
Wow, zapečenej lilek s masem vypadá bombasticky! Určitě se do toho pustím, až budu vařit s kámoškou. Díky za tip!
Vypadá to jako super recept, určitě vyzkouším! Mám ráda lilky a spojení s mletým masem je perfektní. Díky za inspiraci!