Nejlépe chutná s rýží nebo čerstvým chlebem.
Ingredience:
500 g mletého hovězího masa
1 velká cibule Σ 2 stroužky česneku
1 plechovka červených fazolí
1 plechovka krájených rajčat
1 větší červená paprika
1 lžička mleté papriky
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky sušeného oregana
1 lžíce olivového oleje
1–2 chilli papričky
4 lžíce rajčatového protlaku
1/2 hrnku vody
1/2 lžičky cukru
sůl, pepř
Postup:
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno, papriku na kostičky, chilli na malé kousky.
V hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek, poté mleté maso. Osolte a opepřete.
K masu přidejte mletou papriku, kmín, oregano a chilli papričky.
Přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata z plechovky a vodu. Dobře promíchejte, přidejte konzervované fazole, dochuťte cukrem, solí a pepřem.
Snižte teplotu a nechte směs dusit na mírném ohni asi 30 minut.
Jsem fanoušek rychlovek, které chutnají skvěle. Mleté hovězí s rajčatovou omáčkou je ideální jídlo na večeři, nelze minout!
Noo, tohle bych si určitě nafotila. Ráda vařím a miluju výzvy, takže hovězí s rajčatovou omáčkou zkusím, vypadá to skvěle!