Máte-li rádi ryby, pak tento lahodný toust rozhodně musíte ochutnat. Kombinace lososa s pošírovaným vejcem je delikátní!
Ingredience:
4 plátky toustového chleba
150 g uzeného lososa
2 vejce
1 hrst čerstvého listového salátu
1 lžíce bílého vinného octa
sůl a pepř
1 lžíce másla
1 lžíce citronové šťávy
Postup:
V pánvi rozehřejte máslo a opečte plátky toustového chleba dozlatova z obou stran.
Mezitím přiveďte k varu vodu s trochou bílého vinného octa. Jakmile se voda začne vařit, vložte jedno vejce a pošírujte. Obvykle ho stačí povařit zhruba 2 až 3 minuty.
Stejný postup zopakujte i s druhým vejcem.
Na každý opečený toust položte vrstvu čerstvého salátu.
Na salát poklaďte plátky uzeného lososa a zakápněte je čerstvou citronovou šťávou, případně můžete použít limetku.
Navrch opatrně umístěte pošírované vejce. Pozor, ať se vám neprotrhne. Osolte ho a opepřete.
Podávejte ihned, ideálně s trochou čerstvého pepře a pár kapkami olivového oleje.
Tento recept mě zaujal. Miluji uzeného lososa a kombinace s pošírovaným vejcem je neodolatelná. Díky za inspiraci!
Losos s vejcem, to je zajímavá kombinace, to musím zkusit! Konečně něco, co se i mě snad povede uvařit.
Hej, to zní dobře a vypadá to jednoduše. Možná si to udělám k obědu. Jenom nevím, jestli se mi povede to vajíčko pošírovat.
Mám ráda kombinace ryb a vajíček. Navíc, toust s lososem je vždycky trefa do černého! Zkusím to s kapkou olivového oleje navrch.
Tohle vypadá fakt skvěle, miluju lososa! Určitě to vyzkouším o víkendu k večeři. Doufám, že mi to s těma vajíčkama půjde dobře.