Paprika chutná skvěle i čerstvá, pečení ale její chuť a vůni ještě zvýrazní. Báječně doplní pikantní pomazánku z cizrny, neboli hummus.
Potřebujete:
✿ 2 červené papriky
✿ 400g plechovku cizrny
✿ sůl, pepř
✿ špetku chilli
✿ 50 ml olivového oleje
✿ 1 lžíci sezamové pasty tahini
✿ 1/2 limetky
✿ 1 chilli papričku
✿ lístky bazalky
1. Papriky očistěte a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte asi 15 minut, až papriky začnou černat. Pak je vyndejte a vložte asi na 5 minut do igelitového sáčku, aby se zapařily. Z paprik poté oloupejte slupku a odstraňte jádřince.
2. Cizrnu slijte, nechte okapat a vložte ji do misky. Chilli papričku bez jadérek nasekejte nadrobno. Cizrnu osolte, opepřete, přidejte olej, chilli, 2/3 pečených paprik, chilli papričku a tahini pastu.
3. K cizrně přilijte vymačkanou šťávu z limetky a vše rozmixujte dohladka. Pomazánku ozdobte zbylými pečenými paprikami a lístky bazalky.
Wow, pečené papriky opravdu znějí super! Ráda bych to vyfotila na Instagram, má někdo tip, jak to prezentovat nejlíp?
Cizrnová pomazánka s pečenou paprikou zní fakt lahodně. Zajímá mě, jak by to šlo zkombinovat s nějakým pěkným designem pro servírování na párty.