Nejlépe chutnají, když si je namočíte do kávy nebo čaje.
Ingredience:
250 g hladké mouky
100 g mletých lískových ořechů
50 g kakaa
100 g másla (změklého)
100 g moučkového cukru
1 vejce
1 lžička vanilkového cukru
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
100 g marmelády
100 g rozpuštěné čokolády
loupané mandle
Postup:
V míse smíchejte mouku, mleté ořechy, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. V jiné míse vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do hladké hmoty. Přidejte vejce a vanilkový cukr a znovu vyšlehejte.
Postupně přidávejte suché ingredience a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Zabalte těsto do potravinové fólie a dejte ho na minimálně 30 minut do chladničky.
Vychlazené těsto rozválejte a vykrajujte z něj kolečka.
Kolečka dejte na plech s pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 8–10 minut.
Vychladlá kolečka slepujte marmeládou. Navrch kápněte trochu rozpuštěné čokolády a do ní usaďte oloupanou mandličku.
Takové kolečka jsou ideální ke kávě, určitě to zkusím někdy nafotit, vypadá to krásně a chutně.
To je fajn recept na ty plněný kakaový kolečka, určitě to vyzkouším. Mám ráda sladké a namáčení do kafe je super nápad!