Hodí se především na snídani.
Suroviny:
2 plátky bílého chleba
1 vejce
100 ml mléka
1 lžička vanilkového cukru
1/2 lžičky skořice
máslo na opékání
100 g čerstvých malin
cukr moučka na posypání
javorový sirup
Postup:
V misce rozšlehejte vejce, mléko, vanilkový cukr a skořici. Směs by měla být hladká.
Bílý chléb nakrájejte na plátky. Případně použijte toustový.
Každý plátek chleba ponořte do směsi na obalování tak, aby se krásně nasákl.
Na pánvi rozpusťte máslo. Jakmile je pánev horká, položte na ni plátky chleba a opečte je dozlatova z obou stran.
Tousty naservírujte na talíř a nechte je mírně vychladnout. Maliny pocukrujte, aby pustily šťávu.
Na každý toust dejte čerstvé maliny a zakápněte ho trochou javorového sirupu.
Maliny jsou skvělý nápad na oživení klasických francouzských toustů. Už se těším, jak to vyzkouším v neděli ráno, když budu mít chvíli pro sebe.
Perfektní recept na víkendovou snídani. Skořice a vanilkový cukr jsou skvělý nápad, určitě to dodá toustům jemnou vůni.
Tohle zní fakt chutně, musím to zkusit. Jen se bojím, že maliny mi děti snědí, než je stihnu použít!