Recept na zmiňovaný toust se může lišit podle regionu a osobních preferencí, ale základní postup je daný. A počítejte s tím, že tato chuťovka vás spolehlivě zasytí na velkou část dne.
Ingredience na 2 porce:
● 4 plátky toustového chleba
● petrželka nakrájená nadrobno
● 4 vejce
● 4 rajčata
● 100 g uzeného lososa
● hrst rukoly
● hermelín
Postup:
Tousty namažte máslem a posypte petrželkou. Na každý položte pár plátků hermelínu. Poskládejte na plech a dejte do trouby na 10 min zapéct. Poté poklaďte kousky uzeného lososa, petrželkou a čerstvou rukolou.
Nakonec dejte navrch ztracené vejce. To připravíte tak, že vejce rozklepnete do vroucí vody a opatrně mícháte, aby udrželo tvar. To by mělo trvat přibližně 4 min. Podávejte na talíři s čerstvými rajčaty.
Příprava: 25 min
Cena za 1 porci: 25 Kč
Tak to je skvělý nápad, jak začít den. Uvařit si ráno něco specialního!
Super inspirace na snídani! Francouzský toust s lososem a vejcem musí být po ránu parádní.
Miluju, když je v jídle losos. A tohle vypadá tak elegantně, že to musím zkusit na další brunch s kamarádkama!
Tak tohle vypadá fakt chutně! Ztracené vejce jsem ještě nezkoušela, ale brzo se do toho pustím.