Kachna na pomerančích je elegantní a chutná varianta svatomartinské pečínky. Nemusíte kvůli ní jít do vietnamské restaurace, upečte si ji doma.
Ingredience:
● 1 kachna (2–2,5 kg),
● 2 pomeranče
● 2 lžíce medu
● 1 lžíce sójové omáčky
● sůl
● pepř
● tymián
Postup:
Kachnu omyjte, osolte a opepřete. Pomeranče nakrájejte na plátky a vložte do břicha kachny. Med smíchejte se sójovou omáčkou a kachnu jím po celou dobu pečení potírejte. Pečte při 180 °C asi 2 hodiny. Podávejte s bramborem pečeným s bylinkami nebo s bramborovým knedlíkem.
Příprava: 2,5 hod
Cena: 400 Kč
Já miluju kombinaci pomerančů a masa, kachna na pomerančích musí být výborná. Určitě ji zkusím!
Tohle vypadá jako skvělý recept na slavnostní oběd. Už se těším, až ho vyzkouším.
Hele, to zní dost dobře! Asi to zkusím o víkendu udělat. Díky za recept!