Steaky můžeme před marinováním pokapat worchesterovou omáčkou.
Suroviny na 4 porce:
4 plátky vepřové kýty (á 250 g), 4 stroužky česneku, sůl, pepř
Na marinádu: 100 ml olivového oleje, 300 ml černého piva, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička plnotučné hořčice
Postup:
Maso zlehka naklepeme hřbetem ruky. Z obou stran osolíme a opepříme. Pak potřeme rozdrceným česnekem.
Na rozpálené pánvi s vyšším okrajem smícháme olej s pivem, chvilku povaříme a stáhneme z ohně. Přimícháme hořčici a kmín.
Marinádu necháme trochu vychladnout a ponoříme do ní plátky masa. Necháme odpočinout v lednici. Ideálně přes noc. Před grilováním maso necháme povolit na pokojovou teplotu.
Plátky masa grilujeme z obou stran a průběžně je potíráme zbylou marinádou.
Podáváme s rajčaty a opečenou zeleninou.