Trojice mascarpone, ořechy a hrušky je skvělou kombinací. Přesvědčte se sami. Tento lahodný dezert je hotový za chvilku a zvládnou ho připravit i děti.
Suroviny:
2 velké hrušky
250 g mascarpone
hrst nadrcených lískových nebo vlašských ořechů
1 vanilinový cukr
1 lžička vanilkového extraktu
čerstvá máta
1 lžíce medu
Postup:
Hrušky si omyjte, rozpůlte a vydlabejte z nich jádřinec.
Na plech si rozprostřete pečicí papír.
Mascarpone smíchejte s cukrem a vanilkovým extraktem.
Hrušky dejte na plech, naplňte je připravenou směsí a posypejte nadrcenými ořechy.
Pečte na 180 °C přibližně 15 až 20 minut.
Na posledních 5 minut ještě hrušky pokapejte trochou medu.
Servírujte s mátou či meduňkou.
Tento recept vypadá skvěle pro rychlou přípravu po dlouhém dni v práci. Hrušky miluju, takže už hledám vhodné chvíle, kdy si tento dezert udělám.
To je fakt úžasnej recept! Mám ráda hrušky a mascarpone, prostě dokonalá kombinace. Určitě to zkusím taky udělat!
Pečené hrušky s mascarpone a ořechy zní jako dechberoucí dezert! Už se těším, až si je vyzkouším doma připravit. Díky za inspiraci!