Křupavé dýňové hranolky s parmazánem jsou skvělou alternativou k tradičním bramborovým hranolkům. A hlavně bez zbytečných kalorií.
Ingredience:
● 500 g dýně
● 2 lžíce olivového oleje
● 50 g strouhaného parmazánu
● 1 lžička sušeného tymiánu
● sůl a pepř dle chuti
Postup:
Dýni hokaido oloupejte a nakrájejte na hranolky. V míse je promíchejte s olivovým olejem, parmazánem, tymiánem, solí a pepřem. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut dozlatova.
Podávejte jako přílohu nebo samostatnou pochoutku třeba k vínu. Nezapomeňte na jogurtový dip. Podobně můžete připravit i špagetovou dýni, kterou ale pak lze jíst stejně jako opravdové špagety s kečupem, sýrem nebo mletým masem.
Příprava: 30 min
Cena: 75 Kč
To zní super! Už dlouho hledám zdravou alternativu pro hranolky. A když přidám parmazán, to bude teprv lahoda!