Toto jemné dýňové rizoto s vůní šalvěje je skvělým podzimním pokrmem, který zahřeje a zasytí.
Ingredience:
● 300 g dýně
● 200 g arborio rýže
● 1 cibule
● 1 litr zeleninového vývaru
● 50 g parmazánu
● 2 lžíce másla
● 1 lžíce olivového oleje
● 100 ml bílého vína
● 10 listů šalvěje
● sůl a pepř dle chuti
Postup:
Dýni oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte dýni a restujte asi 5 minut.
Přidejte rýži a promíchejte, aby se obalila olejem. Podlijte sběračkou vody nebo vývaru a deci vína a nechte odpařit. Postupně přidávejte vývar, vždy když se předchozí množství vsákne, dokud rýže není měkká.
Vmíchejte máslo, nastrouhaný parmazán a nasekanou šalvěj. Osolte, opepřete a podávejte horké. Místo dýně můžete použít houby.
Příprava: 50 min
Cena: 90 Kč
Tohle vypadá jako báječný podzimní recept. Rizoto mám ráda a dýně je moje oblíbená zelenina. Určitě vyzkouším!
Opravdu skvělý recept! Dýni miluju a šalvěj jí perfektně doplňuje. Už se těším, až to vyzkouším!