Klasické české kynuté buchty plněné povidly jsou oblíbeným moučníkem, který se docela snadno připravuje a naprosto skvěle chutná.
Ingredience:
500 g hladké mouky
250 ml mléka
100 g cukru
50 g másla
2 žloutky
20 g droždí
špetka soli
povidla na náplň
moučkový cukr na posypání
Postup:
Připravte kvásek z trochy vlažného mléka, lžíce cukru a droždí. Nechte vzejít. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo a zbytek mléka. Dále přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout na teplém místě přibližně 1 hodinu.
Těsto rozválejte a rozkrájejte na čtverce. Na každý čtverec dejte lžičku povidel, zabalte a vytvořte buchty. Ty naskládejte do vymazaného pekáče a nechte kynout dalších 30 minut. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 25–30 minut dozlatova. Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.
Doba přípravy: 120 min
Cena: 110 Kč
Tyto tradiční buchty jsou opravdu lahůdka. Ingredience mám všechny doma, takže je určitě vyzkouším o víkendu. Díky za skvělý recept!
Buchty s povidly jsou prostě klasika! Hned jdu na to, moc ráda peču a čerstvě upečené buchty nemaj chybu. Díky za recept!