K pivu a vínu jsou klobásky zabalené v listovém těstě jako stvořené. Oceníte jejich lahodnou chuť a křupavé těsto.
Suroviny:
4–6 menších klobásek (lze použít i párky)
1 balení listového těsta (můžete koupit již rozválené)
kmín
máslo
2 vejce
hrubozrnná sůl
Postup:
Pokud máte listové těsto vcelku, rozválejte si ho na tenký plát.
Plát rozdělte na šest užších stejných dílků.
Páreček nebo klobásku omotejte jedním dílkem listového těsta.
Rozšlehejte si dvě vejce a rohlíčky jimi potřete.
Každý „rohlíček“ dochuťte posypem z kmínu a hrubozrnné soli. Místo kmínu můžete použít třeba sezamová semínka.
Troubu si rozehřejte na přibližně 180 °C.
Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho trochou změklého másla, případně rostlinného oleje.
Rohlíčky pečte zhruba 25 minut, dokud nebudou mít povrch krásně zlatavý. Potom je vyndejte z trouby.
Jakmile trochu vychladnou, můžete je podávat.
Moc dobrý tip na večírek. Jednoduché na přípravu a chutnají skvěle, díky za recept!
To je skvělý nápad na rychlý snack! Listové těsto je vždycky dobrá volba pro jednoduché a chutné pokrmy.
Určitě vyzkouším tyhle rohlíčky při další návštěvě přátel. Skvěle se hodí k vínu díky své křupavosti a lahodné chuti.
Klobáskové rohlíčky v listovém těstě jsou skvělou volbou na rychlé pohoštění. Můžete zkusit přidat trochu sýra dovnitř, chutná to výborně!
Ty klobáskové rohlíčky vypadaj fakt super! Skvělý tip na večerní posezení s přáteli.