Tento pokrm je ideální jako předkrm anebo jako pohoštění k vínu.
Suroviny:
1 balení listového těsta
12 výhonků zeleného chřestu
2 vejce
6 lžíc rajčatového protlaku
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1 lžička sušeného rozmarýnu
sůl, pepř
Postup:
Oloupejte konce chřestu a pak ho na 3 minuty dejte spařit do vroucí vody.
Rajčatový protlak si ochuťte solí, pepřem, česnekem a provoňte majoránkou a rozmarýnem.
Těsto si rozválejte, vytvořte z něj šest stejných obdélníků a potřete je ochuceným protlakem.
Na každý položte 2 chřestové výhonky, smotejte do „rohlíčku“ a ten potřete rozšlehaným vejcem.
Chřest v listovém těstě dejte péct na dvacet minut do trouby předehřáté na 190 °C.
Pokrm se dá jíst zastudena i zatepla.
No teda, chřestové závitky s rozmarýnem zní jak dobrotka, musím vyzkoušet!
Já moc neumím vařit, ale tohle vypadá dost jednoduše! Možná překvapím rodinku nějakým novým jídlem.
Paráda, přesně něco takovýho jsem hledala, jednoduchý a nenáročný recept s chřestem!
Super nápad na něco trochu jinýho. Chřest mám doma vždycky, takže to určitě zmáknu o víkendu.
Tento recept mě uchvátil! Miluju spojení rozmarýnu s chřestem, rozhodně vyzkouším na další vínový večer.
To vypadá skvěle! Můj muž miluje chřest, určitě mu tohle připravím na víkendové grilování.