Děti zbožňují výrazné chutě a především ve spojení s křupavými kuřecími paličkami. Udělejte je šťavnaté a příjemně sladkokyselé.
Ingredience:
500 g – 1 kg kuřecích paliček
6 lžic medu
3 lžíce olivového oleje (nebo jiný druh rostlinného oleje)
1 větší limeta
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička nastrouhaného zázvoru
sůl, pepř
petrželka na ozdobu
sezamová semínka
Postup:
Maso si důkladně omyjte a osušte kuchyňskými utěrkami. Kuřecí paličky si lehce osolte, případně je můžete také opepřit.
Smíchejte si med, olivový olej a šťávu z půlky limety.
Marinádou obalte každou kuřecí paličku, pak všechny zakryjte alobalem nebo potravinářskou fólií a nechte je alespoň tři hodiny odpočívat. Mohou zůstat v lednici klidně přes celou noc.
Vyndejte paličky z lednice a předehřejte si troubu na cca 200 °C, horkovzdušnou troubu si předehřejte na 180 °C.
Křídla vyjměte a přendejte je do pekáče. Pečte přibližně půl hodiny, maximálně 35 minut, abyste je příliš nevysušili.
Pokud vám zbyla marináda, přendejte si ji do menšího kastrůlku a pět minut ji vařte, aby vám krásně zhoustla.
Přelijte ji přes maso a zvyšte teplotu v troubě na 220 °C. Tak budou mít paličky krásnou zlatohnědou barvu.
Kuřecí paličky servírujte posypané čerstvou nasekanou petrželkou. Také je můžete lehce posypat sezamovými semínky.
Fascinuje mě, jak jednoduché ingredience mohou proměnit obyčejné kuřecí paličky v něco, co má šmrnc. Recept se mi líbí jak po stránce vizuální, tak chuťové. Už se mi sbíhají sliny.
Skvělé, přesně tento typ receptů zbožňuji. Limetka s medem dodá paličkám nejenom úžasnou chuť, ale i krásnou glazuru. Děkuji za inspiraci, tento recept brzy vyzkouším.
Tak tohle musí být mňamka. Konečně recept, ktery vypadá, že to zvládnu a děcka to snědí během vteřiny. Už se těším, jaký bude výsledek!
wow, to musí bejt mazec 😍 určo to vyzkouším, limetka a med znej lepší kombinace, co znám!
Recept vypadá úžasně a zřejmě bude právě tak chutnat. Těším se, že vyzkouším, jak se med a limeta spojí s kuřecími paličkami. Navíc miluji recepty, které jsou jednoduché a přesto plné chuti.