Tropická ovoce jsou vždy slaďoučká. Zkuste si z manga připravit něco opravdu lahodného.
Ingredience:
1 velké zralé mango (v supermarketech najdete i mražené mangové kostky)
200 ml kokosového mléka
1,5 lžíce limetové šťávy
3 lžíce medu
Postup:
Máte-li čerstvé mango, oloupejte ho, nakrájejte na větší kostky a dejte ho na čtyřiadvacet hodin zmrazit.
Poté mražené mango rozmixujte s kokosovým mlékem, limetovou šťávou a medem. Zmrzlinu promíchejte a opět mixujte. Podle chuti zmrzlinu doslaďte.
Takto připravenou zmrzlinu přelijte do mrazuvzdorné formy a nechte na 5 hodin zamrazit.
Anebo ji přelijte do nanukových forem, do každé zapíchněte špejli a opět dejte zamrazit.
Tak to musi byt fakt dobrý! Nemám moc ráda složitý recepty, ale tenhle se zdá být celkem jednoduchý a rychlý. Mango s kokosem neni kombinace, na kterou by mě napadlo si dát, ale určitě to zkusim!
Úžasné, že se může tak snadno připravit tak lahodná pochoutka. Tropické ovoce v kombinaci s kokosem přináší opravdu exotickou chuťovku na léto. Vypadá to, že nákupy budou o něco zajímavější, když příště půjdu pro mango!
Krásný článek! Už dlouho jsem hledala recept na něco tak originálního a osvěžujícího. Mango a kokos patří mezi mé oblíbené chutě, takže tohle musím určitě vyzkoušet. Díky za skvělý nápad!