Zažijte tu pravou Itálii u vás doma a připravte si jeden z tradičních italských receptů.
Suroviny:
5 čerstvých rajčat
150 g konzervovaných rajčat
4 šalotky
2 stroužky česneku
1 l zeleninového vývaru
½ hrnku strouhaného parmazánu
sůl, pepř
olivový olej
čerstvá bazalka
Postup:
Šalotku oloupejte a nasekejte nadrobno.
Česnek oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky nebo ho raději prolisujte.
Česnek smíchejte se solí.
Rajčata nakrájejte na větší kostičky.
V hrnci rozpalte olivový olej a přidejte šalotku a česnek. Restujte dvě minuty.
Přidejte konzervovaná rajčata. Vše osolte a opepřete. Přidejte zeleninový vývar a vařte deset minut.
Rozmixujte polévku tyčovým mixérem dohladka.
Polévku dle chuti ochuťte nasekanou bazalkou a nezapomeňte přidat parmazán.
Jednotlivé porce zakápněte olivovým olejem.
Tak tohle musim zkoušnout, miluju italskou kuchyni! Díky za recept, vypadá to jednoduše a určo to bude nádherne chutnat.