Sós můžeme zahustit lžící hladké mouky nebo chlebovými drobečky.
Ingredience na 4 porce:
1 kg hovězí kýty
2 lžíce vepřového sádla
2 cibule
1 česnek
100 ml suchého červeného vína
150 ml hovězího vývaru
sůl
pepř
snítky tymiánu
Postup:
V litinovém hrnci rozpálíme sádlo a osolené a opepřené maso v něm ze všech stran prudce opečeme. Přidáme česnek a cibuli rozkrájené na malé kousky.
Podlijeme vínem a vývarem. Pečeme v troubě na 150 °C asi 4 hodiny. Zdobíme tymiánem a podáváme s bramborovou kaší.
Doba přípravy: 260 min
Cena za 1 porci: 100 Kč
Skvělý recept na nedělní oběd. Přidám i trochu hřebíčku pro vůni. Těším se na výsledek!
Vynikající recept! Pokud jde o zahuštění, preferuji hladkou mouku pro jemnější texturu omáčky. Děkuji za sdílení.
No to se mi teda moc pečení na 4 hodiny nezdá. Nedáváte tam moc sádla?
Wow, ten recept slibuje hodně. A ta cena super. Kdo má tip na víno, co k tomu pasuje?
Aj, to vypadá dobře. Musím zkusit, jen nemám ten litinový hrnec. Dá se to i jinak?