Suroviny:
1 hlávka salátu
1 bílá ředkev
1 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
3 broskve
1 hrst piniových oříšků
100 g kozího sýra
krémové balzamiko
špetka mletého chilli
Postup:
Broskve omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky, případně na poloviny. Z medu, mletého chilli a jedné lžíce olivového oleje vytvořte marinádu a broskve do ní asi na hodinu namočte. Poté je dejte na gril a opékejte asi 3 minuty z každé strany.
Piniové oříšky opečte nasucho v pánvi, stačí asi minutu nebo dvě. Salátové listy opláchněte, natrhejte je na menší kousky a vložte je do mísy.
Přidejte k nim očištěnou ředkev nakrájenou na tenké plátky, zakápněte olivovým olejem a balzamikem a vše dobře promíchejte.
Salát rozdělte do talířů, navrch položte grilované broskve a vše zasypejte orestovanými piniovými oříšky a rozdrobeným kozím sýrem. Podávejte s čerstvou bagetou nebo opečeným toustovým chlebem. Broskve by měly být ještě teplé.
Tip!
S broskvemi se skvěle doplňuje i buvolí mozzarella.