Bublaninu známe všichni. Tak proč ji neudělat trochu netradičně?
Suroviny:
200 g změklého másla
½ hrnku cukru
3 vejce
300 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
20 g kakaa
50 ml mléka
2 šálky třešní
Na krémovou náplň:
2 vejce
5 lžic cukru
4 lžíce kukuřičného škrobu
500 ml mléka
150 g másla
Postup:
V míse vyšlehejte máslo s cukrem. Rozklepněte do něj vejce a znovu vyšlehejte. Přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva.
Těsto rozdělte na dvě části. Do obou přimíchejte kakao a velmi pečlivě všechno vyšlehejte.
Připravte si krém. Do hrnce rozklepněte vejce a přidejte cukr a kukuřičný škrob. Vyšlehejte do hladké konzistence a přidejte trochu mléka. Vařte do zhoustnutí, pak krém nechte vychladnout.
Nakonec do krémové náplně vmíchejte vyšlehané máslo.
Plech vystelte pečicím papírem a přidejte na něj první kakaovou vrstvu.
Dále přidejte světlý krém a rozvrstvěte na něj první půlku třešní.
Poté opět přidejte tmavé těsto, dále světlý krém a znovu přidejte třešně.
Poslední vrstva bude kakaová.
Dejte bublaninu péct do trouby na 180 °C na 25 minut.
Třešně a kakaový krém, to musi bejt pochoutka. Nikdy jsem neco podobnýho nedělala, ale tohle si určitě zkusím.
Tohle vypadá tak dobře! Dvoubarevná bublanina musí být hit na každé oslavě. Jen doufám, že s těmi třešněmi to nebude moc fuška.
Wow, to je bomba! Miluju výzvy v kuchyni a tahle dvoubarevná bublanina bude další na mém seznamu. Díky za skvělý recept!
Velmi inspirativní variace na klasickou bublaninu! Aplauduji za kreativní přístup k použití třešní a kakaového těsta. Již se těším, až ji připravím.
Tahle bublanina vypadá luxusně. Určitě vyzkouším, jen doufám, že mi to půjde. Moc nesedí to vaření, ale tohle musím zkusit.