Křupavé kousky zeleniny z grilu chutnají výborně. Použít na ně můžete i další druhy zeleniny, jako např. rajčata či lilek, přidat můžete i houby.
Potřebujete:
✿ 1 červenou papriku
✿ 1 žlutou papriku
✿ 1 zelenou papriku
✿ 1 kukuřici
✿ 2 mrkve
✿ 1 cuketu
✿ 2 cibule
✿ 1/2 brokolice
✿ 1/3 květáku
Marináda:
✿ 3 lžíce olivového oleje
✿ 2 stroužky česneku
✿ sůl
✿ provensálské koření
1. Papriky zbavte jádřinců, mrkev oloupejte. Vše nakrájejte na zhruba stejné kostky, cibuli a cuketu na kolečka, kukuřici na špalíčky a květák a brokolici rozdělte na růžičky.
2. V misce smíchejte olej s prolisovaným česnekem, solí a kořením. Na grilovací jehly nebo namočené špejle střídavě napichujte nakrájenou zeleninu a pak ji potřete připravenou marinádou.
3. Špízy položte na rozpálený gril a grilujte ze všech stran asi 10–15 minut. Podávejte samotné, nebo je můžete také využít jako přílohu k masu.
Wow, to vypadá jako skvělý nápad na grilovačku! Určitě vyzkouším, mám ráda zeleninu na grilu. Jen bych možná přidala ještě něco extra, co takhle trochu chilli pro pikantnost?
Tohle musí bejt mega! Už dlouho hledam neco novyho na gril a zelenina vypadá super. Díky za tip! Kdyžtak doporučuju i papriky naplnit sýrem a omotat slaninou, taky dobrota.