Hrášková polévka může být opravdovou lahůdkou. Víte, jak ji vylepšit?
Suroviny:
350 g čerstvého nebo mraženého hrášku S 200 ml smetany na vaření S 2 starší rohlíky
sůl, pepř
špetka kurkumy
1 lžička kari koření
3 lžíce strouhaného sýra grana padano S 2 stroužky česneku
3 lžíce másla
Postup:
V hrnci rozehřejte máslo a zpěňte na něm hrášek.
Po čtyřech minutách ho zalijte 1,5 l vody. Nechte probublávat cca pět minut.
Přidejte kurkumu, kari koření, sůl a pepř.
Nyní přidejte prolisovaný česnek a rozmixujte vše dohladka.
Nakonec přilijte smetanu a přidejte najemno nastrouhaný sýr.
tak tohle musim skusit. hraskovou polevku jsem delala uz xkrat, ale s takovejma vychytavkama jeste ne. diky za inspiration!
wow, tohle musí bejt něco pro mě! Miluju experimentování v kuchyni a tahle smetanová s krutonama zní jako bomba. Musím zkusit ASAP 🙂
Zní to jako skvělý tip! Už dlouho hledám něco nového a originálního do mé kuchařky. Smetanovou polévku určitě vyzkouším, krutony jsou vždycky úžasná tečka na závěr.