Tento křehký dezert můžete připravit i v miniverzi. Na zdobení místo jahod zkuste lesní ovoce.
Ingredience na 1 dort:
● 2 čerstvé bílky
● 100 g krystalového cukru
● 1 lžička škrobové moučky
● 1 lžíce strouhaného kokosu
● 1 lžička octa
Na dohotovení:
● 250 ml smetany na šlehání
● miska čerstvých jahod
Postup:
Bílky vyšlehejte dotuha a postupně do nich zašlehávejte cukr, ocet a škrob. Šlehejte, dokud nezískáte lesklou, pevnou a hladkou hmotu. Nakonec vmíchejte kokos. Na pečicí papír nakreslete kruh o průměru 25 cm, otočte a položte na plech.
Podle předkresleného kruhu naneste sněhovou směs pomocí cukrářského sáčku se špičkou s větším otvorem a korpus pečte v předehřáté troubě na 100 °C asi 120 min.
Troubu vypněte a sněhový korpus nechte vychladnout v troubě. Smetanu ušlehejte dotuha. Jahody opláchněte, větší kusy nakrájejte. Do dolíku v korpusu naneste ušlehanou smetanu, přidejte jahody a ihned servírujte.
Příprava: 150 min
Cena za 1 dort: 120 Kč
Hmmm, to vypada dobře! Pavlova je moje slabost, ale s tym kokosem to zkusim poprve. Diky za tip!