Skvěle chutná dětem jako svačinka, ale i dospělým třeba k vínu.
Ingredience:
2 červené papriky
200 g žervé
2 jarní cibulky
2 lžíce smetany
špetka mleté papriky
sůl
pepř
pečivo
Postup:
Papriky nakrájíme a dáme na plech pod gril. Když jsou opečené, zavřeme je na chvilku do mikrotenového sáčku. Po chvilce je vyndáme a snadno z nich oloupeme slupku.
Dáme je do misky, přidáme Lučinu, sůl, pepř, papriku, nakrájené bílé části cibulek a vše rozmixujeme. Pomazánku necháme 30 min uležet a podáváme s pečivem.
Doba přípravy: 40 min
Cena: 60 Kč
Wow, to zni super jednoduchy a rychly. Urcite to vyzkousim, mam rada kdyz je neco easy a zaroven dobry. 😉
Musím říct, že papriková pomazánka z žervé zcela překvapila. Idea dát papriky pod gril je geniální, chuťově to celé oživilo. Super nápad!
Takovouhle pomazanku musim zkusit, vypada to moc dobře. Děkuju za recept 🙂
Papriková pomazánka s žervé vypadá jako skvělý tip na párty s přáteli. Díky za recept, určitě vyzkouším!