Pokud je dresink příliš hustý, přidáme do něj trochu mléka.
Ingredience na 4 porce:
Na žebírka:
● 2 kg vepřových žebírek
● 50 ml jablečného octa
● 50 ml olivového oleje
● 50 ml worcesterové omáčky
● 2–3 lžíce chilli omáčky
● 1 lžíce cukru krystal
Na dresink z plísňového sýra:
● 50 g plísňového sýra
● 50 ml majonézy
● 50 ml zakysané smetany
● 1 nasekaný stroužek česneku
● ½ lžičky worcesterové omáčky
● sůl
● čerstvě umletý pepř
Postup:
Na marinádu dobře promícháme ocet s olivovým olejem, oběma omáčkami a cukrem. Vepřová žebírka vložíme do hlubokého talíře, zalijeme marinádou a obrátíme. Přikryjeme a v chladničce marinujeme 4 hodiny nebo přes noc.
Občas je obrátíme. Na dresink nahrubo rozdrobíme plísňový sýr a v misce ho smícháme s majonézou, zakysanou smetanou, česnekem a worcesterovou omáčkou. Osolíme a opepříme. Do podávání uchováváme v chladničce.
Žebírka vyjmeme z marinády. Marinádu nalijeme do malého hrnce, necháme přejít varem a odložíme stranou. Žebírka grilujeme při středním žáru 30–35 min, až je maso měkké.
Během grilování ho občas potřeme převařenou marinádou. Maso necháme 5 min odpočinout, pak je nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s dresinkem.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 65 Kč
Tohle menu zkusím příští víkend. Děkuju za skvělý recept, jsem zvědavá, jaký bude ten dresink z plísňového sýra. Snad to bude vyhovovat i mé rodině.
Vypadá to nádherně. Nutně musím vyzkoušet tento recept. Obvykle dávám k žebírkám klasický BBQ omáčku, ale tohle mi přijde jako skvělá změna.
Jé, to musí bejt boží! Jsem vždy pro něco nového a tahle kombinace se mi fakt líbí. Dresink z plísňovýho sýra? Mně by ani nenapadlo, ale zkusím!