Jemná chuť králičího masa spojená s mrkví, tomatovou omáčkou a vínem je prostě lahůdka.
Potřebujete:
✿ 1 králíka
✿ 400 ml červeného vína
✿ 3 mrkve
✿ 2 bobkové listy
✿ špetku šalvěje
✿ sůl, pepř
✿ ½ lžičky koření mixed spice
✿ 2 cibule
✿ 3 stroužky česneku
✿ 40 g rajčatové pasty
✿ 300 g rajčat
✿ olej
1. Králíka naporcujte, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky. Mrkve očistěte a nakrájejte na špalíky. Polovinu vína nalijte do mísy, přidejte bobkový list, šalvěj, sůl a pepř. Promíchejte, vložte porce masa a nechte hodinu marinovat.
2. Zatím rozehřejte olej v kastrolu a opečte na něm cibuli dosklovita, přidejte česnek a ještě minutu restujte. Pak přidejte rajčatovou pastu, rajčata, koření, zbylé víno a trochu vody. Zakryjte, přiveďte k varu a odstavte.
3. Maso vyjměte z marinády a osušte, marinádu přeceďte a dejte stranou. Maso osolte a opepřete a opečte na oleji dozlatova. Pak ho vložte do omáčky, zakryjte a na velmi mírném ohni duste 90 minut. Asi 15 minut před koncem přilijte marinádu a vložte mrkve.
To vypadá dobře, ale nemám ráda víno v jídle. Myslíte, že bude chutnat i bez toho vína? Asi to zkusím a uvidím.
Hmm, vždycky jsem měla ráda králíka, ale nikdy jsem ho nedělala doma. Možná to zkusím, vypadá to jednoduše. Jen nevím, kde seženu dobrý králík.
Dušený králík s mrkví, to zní jako perfektní jídlo po dlouhém dni venku. Díky za skvělý recept, jdu shánět ingredience!
Recept vypadá báječně, love králičí maso a v kombinaci s mrkví a vínem to musí být vynikající. Určitě vyzkouším tento víkend!