Je lehce křupavá a plná skvělých chutí. Tahle pizza se té klasické v lecčems podobá, ale chutná úplně jinak.
Ingredience:
130 g žitné mouky
2 lžíce olivového oleje
4 g sušeného droždí
100 ml mléka
1 lžička třtinového cukru
špetka soli
1 lžíce oregana
200 g krájených rajčat z plechovky
2 stroužky česneku
svazek zeleného či bílého chřestu
1/2 cukety
3 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl, pepř
5 plátků sýra
Postup:
V misce smíchejte mouku, olej, droždí, zahřáté mléko, sůl a cukr. Těsto nechte hodinu kynout. Poté ho vyválejte do oválu a položte na plech vystlaný pečicím papírem. V mixéru si smíchejte rajčata, oregano, špetku soli a česnek.
Směsí pizzu potřete. Ve vroucí vodě si uvařte oloupaný chřest. Zelený vařte 4 minuty, bílý zhruba 7 minut. Na rajčata poklaďte plátky sýra a plátky cukety. Vše dobře osolte a opepřete. Nakonec na pizzu rozvrstvěte chřest. Pečte přibližně půl hodiny na 180 °C.
Tato chřestová pizza představuje skvělou alternativu k tradičním variantám. Domácí těsto je vždy lepší volbou a kombinace chřestu s cuketou a rajčaty zní jako harmonie chutí. Oceňuji, jaký důraz je kladen na kvalitu surovin.
Jeee, chřestová pizza, to zní cele zajímavě! Fakt ráda zkouším nový recepty, co nejsou tak obvyklý. Už se těšim, jak budu tuhle ládo dělat přátelům.
Au, to vypadá super! Jsem zvědavá, jaký je chřest na pizze, obvykle si ho dávám jen tak s holandskou omáčkou. Díky za tip, určitě si to doma dám 🙂
Zajímavá varianta pizzy, miluju experimentování s těstem a ingrediencema. Nejsem si jistá s tím žitným těstem, ale člověk musí zkusit nový věci, že? 🙂
To vypada fakt dobře. Máme doma rádi chřest, takže určitě vyzkouším. Jen trochu bojuju s tím těstem, nikdy mi moc nekynulo 😀 ale snad to tentokrát půjde.