Stále populárnější pokrm pocházející ze španělské Valencie.
Ingredience na 4 porce:
150 g loupaných předvařených krevet
100 g klobásy chorizo
1 červená paprika
3 stroužky česneku
1 cibule
250 g loupaných rajčat
200 ml kuřecího vývaru
150 g kuřecích prsou
50 g mraženého hrášku
200 g bílé rýže
kvalitní rostlinný olej na smažení
sůl
pepř
šafrán
Postup:
V hluboké pánvi rozpalte olej a na něm orestujte krevety, nakrájenou chorizo klobásu a omytou, na proužky nakrájenou papriku. Rýži důkladně propláchněte nejprve pod teplou a poté pod studenou vodou.
Krevety, klobásu a papriky dejte stranou, na pánev dolijte trochu oleje a orestujte na něm na kostky nakrájené kuřecí maso. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na kolečka, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Přidejte ke kuřecímu masu a nechte zesklovatět. Na pánev dejte propláchnutou rýži, pokrájená rajčata a směs zalijte vývarem. Osolte, opepřete a okořeňte šafránem.
Vše 10 min, za občasného míchání, povařte. Do směsi přidejte hotové krevety, chorizo, rozmražený hrášek a papriku. Pánev přikryjte poklicí a ještě 10 min duste. Před podáváním můžete pokrm pokapat citronem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 58 Kč
Recept na paellu vypadá velice lákavě, zamilovala jsem si tuto jídlo při cestě po Španělsku. Myslím, že ho zkusím tento víkend, těším se na experimentování s chutěmi!
Určitě vyzkouším, když budu mít zase chuť si něco super dobrého uvařit! Zní to jako ideální recept na chvíle, kdy se vracím z cest plná zážitků a chci si připomínat léto.
Ach, paella! Má oblíbená! Tento článek skvěle vystihuje, proč je tak populární. Jsem ráda, že se o ní píše a sdílí tak skvělý recept.
Paella vypadá jako super pokrm, který si určitě zkusím připravit doma. Ingredience jsou dostupné a postup přípravy je pěkně popsaný. Těším se na to!