Je vydatná a plná exotických chutí.
Ingredience:
1 konzerva nakládané cizrny
1 lžíce kokosového oleje
1 mrkev
3 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce kurkumy
1 lžíce mletého římského kmínu
1 lžíce sladké papriky
1 plechovka loupaných rajčat
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička curry
1 lžička soli
Postup:
Na kokosvém oleji si orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte česnek. Mezitím si nakrájejte mrkev a přidejte ji k cibulovému základu. Poté přidejte kurkumu, papriku, kmín a curry. Restujte dvě minuty.
Zalijte litrem a půl vodu, případně zeleninového vývaru, máte-li ho. Přidejte konzervovaná rajčata a vařte 20 minut. Na posledních 10 minut přidejte cizrnu, sůl a citron. Polévku rozmixujte dohladka.
jé, to zní fakt super, cizrnová polévka s curry… nikdy by mě nenapadlo, že to může jít dohromady, ale recept vypadá tak jednoduše, že asi dám tomu šanci. 😀
Tento recept je perfektním příkladem, jak můžeme snadno zařadit více rostlinných bílkovin do našeho jídelníčku. Cizrna je skvělá volba a s curry to musí být báječná kombinace. Už se těším, až ho vyzkouším.
Naprosto skvělý recept! Cizrnová polévka s curry je jedním z mých oblíbených jídel a tenhle postup přípravy se mi zdá výjimečně lákavý. Aplikace kokosového oleje zde musí dodat nádhernou chuť.
Článek o cizrnové polévce s curry je velmi zajímavý. Použití kurkumy a římského kmínu je skvělé nejen pro chuť, ale i z hlediska výživy. Rozhodně vyzkouším!
No, cizrnová polévka s curry, to je přesně něco na zahřátí teď v zimě. A ty ingredience, mňam. Hned jak budu doma, tak to jdu zkusit.
Musím říct, že teda cizrnová polévka s curry není úplně moje šálka kávy, ale tenhle recept vypadá, že by mě možná mohl přesvědčit. Zkusím a uvidím, jestli to bude fajn.