Pečená dýně připomíná sladké brambory. Skvěle se hodí na lehkou večeři nebo oběd.
Ingredience:
1 menší dýně hokkaido
pár snítek čerstvého rozmarýnu
500 ml bílého jogurtu řeckého typu
olivový olej
sůl, pepř
2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušených provensálských bylinek
Postup:
Plech si vystelte pečicím papírem. Dýni omyjte, vydlabejte a nakrájejte na silnější proužky. Každý dobře osolte, opepřete a potřete olejem. Dejte ji péct do trouby společně s rozmarýnem na 185 °C na 35 až 40 minut.
Jogurt smíchejte s provensálskými bylinkami, sušeným česnekem, tymiánem, solí a pepřem. Na mělký talíř naservírujte jogurt a do něj položte pečenou dýni.
Já dýni miluju! A tenhle receptik vyzerá mega. Ten jogurt s bylinkama musí být super. Už se těším, jak to cele spojí dohromady. Díky za nápad.
Fascinuje mě kombinace dýně s bylinkovým jogurtem. Tento recept představuje skvělý způsob, jak začlenit více zeleniny do našeho jídelníčku. Rozhodně jej zařadím do svého repertoáru.
Dýně s jogurtem zvučí fakt zajímavě. Ten recept se mi líbí, je jednoduchý a jak tak čtu, tak i dost zdravý. Už se těšim, až to zkusím doma.
Mám ráda dýni, ale tahle varianta mi ještě nepřišla pod ruku. Rozmarýn a provensálské bylinky jsou fakt dobrý nápad. Díky za inspiraci!
Musím říct, že recept je fakt pěkný, ale nějak si neumím představit tu kombinaci s jogurtem. Máte s tímhle někdo zkušenost?
Recept vypadá super! Ráda zkouším nový věci, takže dýně s jogurtem bude můj příští experiment. Jsem zvyklá jíst spíš rychlovky, ale tohle vypadá jednoduše a zdravě.