Ovocné knedlíky jsou klasika. Báječně chutnají posypané tvarohem, ale také strouhaným perníkem nebo mákem.
Suroviny na 6 porcí – 500 g měkkého tvarohu – 150 g polohrubé mouky – špetka soli – 2 žloutky – 500 g jahod – tvrdý tvaroh, kakao a moučkový cukr na posypání – rozpuštěné máslo na polití
Postup
1. V míse smíchejte měkký tvaroh s moukou a špetkou soli. Přidejte žloutky, promíchejte a pak rukama vypracujte hladké, pružné a nelepivé těsto. Zabalte ho do fólie a dejte odpočinout do lednice.
2. Pracovní plochu poprašte hladkou moukou a z těsta vyválejte váleček, který nakrájejte na asi 2 cm široké plátky. Každý plátek rozválejte a zabalte do něj očištěnou jahodu.
3. Knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody a ihned promíchejte vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Vařte na mírném plameni 8 až 10 minut.
4. Hotové knedlíky dejte na talíře, posypte kakaem, nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.