Správná velikonoční nádivka musí být uvnitř vláčná a na povrchu křupavá.
Potřebujete:
✿ 30 g másla
✿ 7 starších rohlíků
✿ 200 ml mléka
✿ 400 g uzeného masa
✿ hrst koriandru
✿ 6 vajec
✿ 1 lžíci pažitky
✿ 1 lžíci petrželky
✿ sůl, pepř
✿ muškátový oříšek
✿ ½ lžičky kypřicího prášku
1. Koriandr, pažitku a petrželku nasekejte. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky a bílky. Uzené nakrájejte na kostičky. Rohlíky a nakrájejte na kostičky do mísy, zalijte mlékem a nechte chvíli stát. Pak je vymačkejte, mléko vylijte a rohlíky promíchejte s prošlehanými žloutky.
2. Přimíchejte uzené, přidejte rozpuštěné máslo, koriandr, pažitku, petrželku, kypřicí prášek, ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho přimíchejte do směsi.
3. Směs nandejte do vymazaného pekáčku a pečte při 200 °C asi 30 minut dozlatova. Nádivku podávejte posypanou bylinkami samotnou nebo jako přílohu k masu.
Nádivka s koriandrem? To jsem ještě nezkoušela. Ale zkusím, možná mě to překvapí.
Super receptík, ale koriandr mi moc nechutná, tak jsem ho vyměnila za majoránku a bylo to mňamka! Díky za inspiraci.