Je krásně vláčný a skvěle chutná ještě teplý, ale i studený. Rozhodně s ním doma zabodujete.
Suroviny:
300 g kysaného zelí
3 stroužky česneku
250 g slaniny
3 kapie
1 balení listového těsta
kmín podle chuti
2 rozšlehaná vejce
sůl, pepř
Postup:
Listové těsto si rozválejte na tenký plát. Na těsto umístěte propláchnuté zelí. Dále poklaďte nakrájenou slaninu a kapii. Vše dobře osolte, opepřete a okmínujte. Nakonec přidejte prolisovaný česnek.
Listové těsto i se směsí zabalte do závinu a potřete ho rozšlehaným vejcem. Závin dejte péct do trouby na 200 °C, dokud nebude vršek závinu krásně zlatavý.
• Náš tip: Pro chuť mužete do náplně přidat ještě trochu nastrouhané nivy nebo jiného výrazného sýru.
Recept vypadá super, určitě zkusím! Moc ráda zkouším nový věci, hlavně když je tam zelí. U nás doma bude hit, to vím. Jen trochu bojuju s tím listovým těstem, ale snad to půjde.