Jednoduchý recept s nádechem Itálie, to jsou zapečená rajčata plněná rýží a čtyřmi druhy sýra.
Potřebujete:
✿ 8 velkých rajčat
✿ ¾ sklenice rýže
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 80 g tvrdého sýru
✿ 80 g mozzarelly
✿ 80 g kozího sýru
✿ 50 g parmazánu
✿ sůl, pepř
✿ špetku cukru
✿ čerstvou bazalku
1. Rýži uvařte v mírně osolené vodě do poloměkka, vodu slijte a nechte vychladnout. Z každého rajčete odřízněte vršek. Lžičkou odstraňte jádřinec a semínka a dejte je i se šťávou do mísy. Přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, cukr, olej a promíchejte.
2. Rýži dejte do jiné mísy. Přidejte nastrouhaný tvrdý sýr a parmazán a rozdrobenou mozzarellu a kozí sýr. Přidejte ke směsi připravenou rajčatovou směs a dobře promíchejte. Přidejte nasekanou bazalku a znovu promíchejte.
3. Směsí naplňte rajčata a vložte je do zapékací mísy vymazané olejem. Můžete je zakrýt jejich vršky. Pečte v troubě při180 °C 35–40 minut. Podávejte teplé, můžete posypat bazalkou či bylinkami.
Takovýto recept sem ještě nedělala, ale vypadá fakt zajímavě. Mám ráda rajčata i sýr, takže toto by mi docela mohlo chutnat. Možná to vyzkouším o víkendu, jen doufám, že to nějak pokazit nepůjde. 🙂