Oblíbí si ho i ti, kteří jinak ryby příliš nemusejí. Je jemný, ale chuťově bohatý.
Suroviny:
400 g lososa bez kůže
1 červená cibule
1 žlutá paprika
1 lžíce kaparů
sůl, pepř
olivový olej
citronová šťáva
lžíce čerstvého kopru
Postup:
Lososa, cibuli i papriku si nakrájejte na drobné kostičky. Vše přendejte do větší mísy. Přidejte nasekané kapary, jednu lžíci olivového oleje, půlku vymačkaného citronu, nasekaný čerstvý kopr a podle chuti také sůl a čerstvě mletý pepř. Tatarák promíchejte a nechte jej patnáct minut odležet.
Nyní ho ochutnejte znovu a případně dochuťte opět solí, pepřem nebo citronovou šťávou. Podávejte buď s opečenou křupavou bagetkou nebo klasickou topinkou.