Je tak skvělá, že se vám už nikdy nepřejí. A rozhodně zachutná i vašim vnoučátkům.
Ingredience:
250 g mraženého hrášku
500 ml zeleninového vývaru (nebo vody, ale určitě není nad domácí vývar)
čerstvě mletý pepř, sůl
1 rohlík
1,5 dl smetany ke šlehání
1 stroužek česneku
1 lžíce světlé jíšky
1/2 lžičky majoránky
Postup:
Zahřejte si v hrnci vodu anebo zeleninový vývar a do něj dejte povařit hrášek. Vodu osolte a lehce opepřete. Po patnácti minutách přidejte prolisovaný česnek a promíchejte.
Přilijte do polévky smetanu a tyčovým mixérem ji rozmixujte dohladka. Dochuťte ji solí, pepřem a majoránkou. Rohlík nakrájejte na kostičky a na pánvi ho nasucho osmahněte. Dozdobte jím polévku.
Náš tip:
Ještě lépe chutná polévka ozdobená osmaženou slaninou.