Suroviny:
200 g obraného husího masa
150 g vaječných nudlí
150 g mraženého hrášku
¼ hlávky malého červeného zelí
1 mrkev
1 červená paprika
2 stonky jarní cibulky
1 hrst kešu ořechů
1 hrst čerstvé máty
1 hrst čerstvého koriandru
Zálivka:
2 cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
šťáva z 1 limety
4 lžíce omáčky Tamari
2 lžíce medu
2 lžíce Srirachy
2 lžíce arašídového másla
horká voda
Postup:
Nudle uvařte podle návodu, hrášek spařte horkou vodou a ořechy opečte nasucho na pánvi. Zelí nakrouhejte na tenké nudličky, mrkev nakrájejte na nudličky julienne, papriku na tenké proužky, jarní cibulku nasekejte.
Zeleninu smíchejte, přidejte scezené nudle a natrhané husí maso. Vmíchejte nasekané ořechy a bylinky. Suroviny na zálivku rozmixujte dohladka, případně nařeďte vodou.