Každý region má vlastní variantu enchiladas, což znamená, že existuje mnoho různých chutí.
Ingredience: 4 porce
● 8 ks pšeničných tortill
● 300 g strouhaného eidamu
● 400 g kuřecích prsních řízků
● 2 chilli papričky jalapeňo
● 1 zakysaná smetana
● čerstvý koriandr
● olej
● 1 cibule
● 1 stroužek česneku
● mleté chilli
● 800 g rajčat v plechovce
● limetková šťáva
● sůl
● pepř
Postup:
V hrnci rozpalte olej a přidejte cibuli. Poté česnek i chilli. Vyklopte do hrnce plechovky rajčat a přilijte 125 ml vody. Dejte sůl, pepř a přiveďte k varu. Nechte 20 min probublávat.
Přidejte šťávu z limety a troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi nasucho opečte tortilly z každé strany.
Na ně poté rozdělte maso a 200 g sýra a rozmačkané jalapeňo papričky a těsně je zarolujte. Pak je vyskládejte do vymazané zapékací nádoby, přelijte omáčkou, zasypejte zbylým sýrem a pečte, dokud se sýr neroztaví, zhruba 10 min. Podávejte se zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 26 Kč